top of page
14 MAY 
19:00-23:00
ReΗab Pub
Valaoritou 19, Thessaloniki 546 25
Free entrance!

Οι ομιλίες παρουσιάζονται με σειρά εμφάνισης

Συστήματα υγείας, Blockchain & Αστέρες

Καλωσόρισμα - Έναρξη Pint of Science 2018 Thessaloniki

Οργανωτική Επιτροπή Pint of Science Thessaloniki

Από τα Συστήματα Ασθένειας στα Συστήματα Υγείας:
Πως οι Ψηφιακές Τεχνολογίες αλλάζουν την ιδέα μας για την υγεία και τη ζωή

Παντελής Αγγελίδης (Καθ. Τμ. Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών - Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας)

Το διαδίκτυο και οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις γύρω από αυτό (Αισθητήρες, Μεγάλα Δεδομένα, Τεχνητή Νοημοσύνη μεταξύ άλλων) ανατρέπουν τις αλυσίδες αξίας στην Ιατρική και μαζί μ’ αυτές αντιλήψεις αιώνων για το τι είναι υγεία και τελικά ζωή. Θα είναι ο χώρος της ιατρικής, που είναι ο πιο αργός στην υιοθέτηση του διαδικτύου στην καθημερινή πρακτική, αυτός ο οποίος θα υποστεί τη μεγαλύτερη μετάλλαξη;

Φυσικά Μαγικά

Physics Partizani

Μήπως πιστεύετε ότι η φυσική είναι λίγο… βαρετή; Ότι απευθύνεται σε λίγους προικισμένους και ευφυείς ανθρώπους; Η ομάδα Physics Partizani θα προσπαθήσει να σας μεταπείσει μέσα από διαδραστικά πειράματα, που υπόσχονται, μεταξύ άλλων, να ξαφνιάσουν, να προβληματίσουν και να μαγέψουν… Όπλα τους είναι υλικά καθημερινής χρήσης, η φαντασία και η αγάπη τους για τη Φυσική.

Εισαγωγή στις τεχνολογίες Blockchain

Κωνσταντίνος Καρασάββας (Software Architect & Engineer)

Στη συγκεκριμένη ομιλία θα παρουσιαστούν οι θεμελιώδεις έννοιες και τα οφέλη της τεχνολογίας blockchain, μαζί με περιπτώσεις χρήσης τους, έτσι ώστε να δώσουν μια εικόνα για το πραγματικό πλαίσιο της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Η επιστήμη στη «σκηνή»! Η επιστήμη αλλιώς…

Επιστημονική Ομάδα Science Reactors

Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Μπορούμε να συμβάλλουμε στην «εξωστρέφεια» της επιστήμης; Η επιστήμη μπορεί να γίνει και «απολαυστική»; Πώς θα κατανοήσουμε απλά επιστημονικά θέματα της καθημερινής μας ζωής με χαμόγελο; Θέλοντας να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά και να προσεγγίσουμε την επιστήμη ανατρεπτικά, δημιουργήσαμε την ομάδα των Science Reactors. Μια ομάδα νέων επιστημόνων με επικοινωνιακές ικανότητες κυρίως όμως με αγάπη και πάθος για την ίδια την επιστήμη και το «άνοιγμά» της στο ευρύ κοινό. Μέσα από το Stand-up Science (κατά το πρότυπο του Stand-up Comedy) παρουσιάζουν επιστημονικά θέματα με τρόπο διασκεδαστικό αλλά και κατανοητό. Οι επιστήμονες λοιπόν βγαίνουν από το εργαστήριο και ανεβαίνουν στη σκηνή λέγοντας τις δικές τους ιστορίες!

Η εξέλιξη των αστέρων, από τη γένεση ως το θανατό τους

Κουκιόγλου Σταύρος (Φυσικός, MSc - Μέλος Ομίλου Φίλων Αστρονομίας)

 

Τα άστρα γεννιούνται, εξελίσσονται και πεθαίνουν και από τ' απομεινάρια τους άλλα άστρα γεννιούνται, εξελίσσονται και πεθαίνουν σε έναν ατέρμονο κύκλο ζωής και θανάτου. Μάθετε πως γεννήθηκαν οι αστέρες, πως ζουν, το πως και γιατί πεθαίνουν στο πέρασμα δισεκατομμυρίων ετών. Ποιες οι συνέπειες του θανάτου τους; Γιατί είμαστε προϊόντα αστερόσκονης; Γνωρίστε τις εκρήξεις supernova και την πανίσχυρη ενέργειά τους, τις μαύρες τρύπες και τους αστέρες νετρονίων. Δείτε τη ζωή και τη δράση του αστέρα μας, του Ήλιου, και τη μετατροπή του σε λευκό νάνο σε 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια από τώρα.

bottom of page