15 MAY
19:00-23:00
six d.o.g.s
Avramiotou 6-8, Athina 105 51
Τhis event takes place ατ the concert room
(οι ομιλίες παρουσιάζονται με σειρά εμφάνισης)
Be(er) Creative - Creative Reactions
Αν η επιτυχία είναι προορισμός, σίγουρα παραμένει κατά πολύ αχαρτογράφητος. Τίποτα δε διασφάλισε ένα εγχείρημα, αλλά αυτά που ποτίστηκαν με δημιουργικότητα και επιμονή έθεσαν υποψηφιότητα για μια μόνιμη θέση στην καρδιά του κοινού που απευθύνονταν. Έργα δημιουργών, που δεν εμπνεύστηκαν από τα καθιερωμένα και τόλμησαν να εκφράσουν κάτι προσωπικό, μετέπειτα κατάφεραν να κερδίσουν το πλήθος, αγγίζοντας όλες του τις αισθήσεις. Σε αυτό αποσκοπούμε και σήμερα παρουσιάζοντας ανθρώπους που δημιούργησαν με θάρρος και πίστη στην ιδέα τους.
Η ιδέα, το όνειρο και το πείσμα της δημιουργίας
Κωσταντίνος Κωμοδρόμος (CEO start up "Vesselbot")
Πως σε μια αγορά που όλοι σου λένε δεν θα πετύχει ποτέ αυτό που πας να κάνεις, εσύ βλέπεις πολλούς λόγους γιατί μπορεί να πετύχει και το τολμάς. Τολμάς να κάνεις ένα όνειρο πραγματικότητα και αν όντως δεν πετύχει θα ξέρεις ότι το προσπάθησες
Διαβάζοντας κομικς με τη μύτη, τα αυτιά, τα χέρια και το στόμα
Γιάννης Κουκουλάς (Εφημερίδα των Συντακτών, Διδάσκει ιστορία των Κόμικς στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών)
Τι μας συμβαίνει όταν διαβάζουμε κόμικς; Ποιές αισθήσεις μας ενεργοποιούνται; Πώς ακούμε φωνές, ήχους, κρότους; Πώς αισθανόμαστε αυτά που συμβαίνουν; Και τελικά μήπως δεν διαβάζουμε κόμικς; Μήπως η γλώσσα δεν είναι επαρκής για να περιγράψουμε όλα όσα είναι τυπωμένα στο χαρτί ή αποτυπωμένα στην επιφάνεια μιας οθόνης; Πώς τα κόμικς εξελίχθηκαν σε μια γλώσσα που μιλιέται με κάθε αίσθησή μας;
3,2,1... Φώτα! ή πρωτόνια?
Νίκος Βερβερίδης (Frog on the Road S.A - cultural platform ελculture)
Η επιστήμη σε κάθε έκφανση της μεταλλάσσεται από «κρυμμένο μυστικό» λίγων και ειδικών σε προϊόν ψυχαγωγίας πολλών και όσων διαθέτουν διάθεση για μάθηση και ανακάλυψη.
Παρουσίαση του εγχειρήματος ανάπτυξης και καταγραφής επιστημονικού έργου σε ντοκιμαντέρ: τα στάδια υλοποίησης, οι προκλήσεις, η ομάδα εργασίας, ο τεχνικός εξοπλισμός, η χρηματοδότηση, τα πνευματικά δικαιώματα, το marketing, η διανομή.
Η νέα τάση στην αφήγηση ιστοριών βγάζει την επιστήμη και την επιστημονική έρευνα από τα μονοδιάστατα ειδικού ενδιαφέροντος επιστημονικά συγγράμματα. Την απλοποιεί, την «εκλαϊκεύει» και την προσφέρει προς ευρεία κατανάλωση και γνώση. Με οπτικοακουστικά έργα ντοκιμαντέρ που τυγχάνουν μεγάλης αποδοχής από φεστιβάλ και παραδοσιακές κινηματογραφικές αίθουσες μέχρι ψηφιακά κανάλια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η επιστήμη στη «σκηνή»! Η επιστήμη αλλιώς…
Επιστημονική Ομάδα Science Reactors
Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Μπορούμε να συμβάλλουμε στην «εξωστρέφεια» της
επιστήμης; Η επιστήμη μπορεί να γίνει και «απολαυστική»; Πώς θα κατανοήσουμε απλά επιστημονικά θέματα της καθημερινής μας ζωής με χαμόγελο; Θέλοντας να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά και να προσεγγίσουμε την επιστήμη ανατρεπτικά, δημιουργήσαμε την ομάδα των Science Reactors. Μια ομάδα νέων επιστημόνων με επικοινωνιακές ικανότητες κυρίως όμως με αγάπη και πάθος για την ίδια την επιστήμη και το «άνοιγμά» της στο ευρύ κοινό. Μέσα από το Stand up Science (κατά το πρότυπο του Stand up Comedy) παρουσιάζουν επιστημονικά θέματα με τρόπο διασκεδαστικό αλλά και κατανοητό. Οι επιστήμονες λοιπόν βγαίνουν από το εργαστήριο και ανεβαίνουν στη σκηνή λέγοντας τις δικές τους ιστορίες!
Τέχνη(ο)λογία
Κώστας Βαρώτσος (Καθηγητής εικαστικών τεχνών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
Δημιουργια. Η κοινή αφετηρία της τέχνης και της τεχνολογίας. Τι συμβαίνει όμως μετά την εκκίνηση; Πως μετατρέπεται η τυπική συνύπαρξη σε εκρηκτική συμβίωση;
O δημιουργός του “Δρομέα”, ο Έλληνας γλύπτης με τη διεθνή φήμη, θα συμμετέχει στο Pint of Science, για να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις και την εμπειρία του για το πώς η τέχνη επηρεάζεται από την επιστήμη και πως οι δύο χώροι αλληλεπιδρούν και συμπορεύονται.