top of page
Wix background (1).png

Volos

Τα πρώτα pints επιστήμης θα σερβιριστούν μετά τις 19:30 και η βράδια θα εξελιχθεί με συζητήσεις, διαγωνισμούς, bar Quiz και δώρα για τους τυχερούς!
Δείτε παρακάτω τις περιγραφές των ομιλιών με σειρά εμφάνισης.

Σας περιμένουμε!

Volos_Friends_pub.jpg

CSI δελφινιών &
άλλα τέτοια δαιμόνια

Οι φίλοι μου οι Βρετανοί λένε there is more than meets the eye, κάτι με το οποίο μεγάλωσα γενικώς αφού η μαμά μου σα γιατρός με έκανε εκνευριστικά παρατηρητική ειδικά όταν παίζαμε με το μικροσκόπιο και μου εμφύσησε την αγάπη για την ιστορία της βιολογίας και της γενετικής! Ήταν αδύνατο να μην ερωτευτώ την διπλή έλικα του DNA και την πολυπλοκότητα αυτού μέσα από τα λόγια της και τα βιβλία του James D Watson (ένας από τους 2 εφευρέτες του DNA)! Είναι ένα οργανωμένο σύμπαν που δουλεύει αυτοβούλως με απόλυτη λογική και διηγείται την ιστορία των λαών, των οργανισμών, των ζώων, των φυτών της οποιασδήποτε ύπαρξης, τις μετακινήσεις αυτών, τι συγγένεια μεταξύ τους, την εξελεκτική τους ιστορία από το παρελθόν στο παρόν και όλοι χορεύουμε στο ρυθμό του. 

Γενικώς όμως μέσα από το CSI, τον Dick Wolf και το Hollywood όλοι παγκοσμίως μάθανε τι σημαίνει DNA! Στην πραγματικότητα όμως, και ειδικά στις αρχές του 2000 που έγινε και η πλήρης αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, άνθρωποι βγήκαν από τις φυλακές που από λαθος καταδικάστηκαν και αυτοί που για χρόνια την είχαν γλιτώσει κατέληξαν στο κελί 33 όπως τους άξιζε. Πώς έγινε όμως αυτό; Αφού αυτόπτες μάρτυρες πλέον δεν υπήρχουν να τοποθετήσουν τον εγκληματία στη σκηνή του εγκλήματος μετά από τόσο καιρό! Το DNA μας μαθαίνει υπομονή και ανθεκτικότητα. Περιμένει στη γωνία και δεν υπάρχει μεγαλύτερος «ρουφιάνος» και αυτόπτης μάρτυρας! Μέσα σ΄ όλα λοιπόν, πλην της αστυνομικής έρευνας, το DNA χρησιμοποιείται παρομοίως και στην μελέτη θαλάσσιων θηλαστικών!

Μέδουσες:
Γίνεται να μην είσαι "τσιμπημένος" μαζί τους;

ΤΒΑ

VR Basics in VET Education & Workspaces

Βασικά οφέλη της εικονικής πραγματικότητας
στην εκπαίδευση και στην εργασία

bottom of page