top of page
Wix background (1).png

Thessaloniki

Τα πρώτα pints επιστήμης θα σερβιριστούν μετά τις 19:30 και η βράδια θα εξελιχθεί με συζητήσεις, διαγωνισμούς, bar Quiz και δώρα για τους τυχερούς!
Δείτε παρακάτω τις περιγραφές των ομιλιών με σειρά εμφάνισης.

Σας περιμένουμε!

ReHaB_logo png.png

Τεχνητή Νοημοσύνη και Συναίσθηση 

Τα τελευταία χρόνια οι ειδήσεις περί της Τεχνητής Νοημοσύνης έχουν κατακλύσει την επικαιρότητα. Αυτό-οδηγούμενα οχήματα, έξυπνοι βοηθοί, ChatGPT, AlphaZero, ανθρωπόμορφα ρομπότ, η Τεχνητή Νοημοσύνη διαρκώς εξελίσσεται, έχοντας ξεπεράσει τις ικανότητες του ανθρώπου σε μια πληθώρα εργασιών.

Τις «επιτυχίες» αυτές συνοδεύουν όμως και οι ανησυχίες πως κάποια στιγμή οι ευφυείς μηχανές θα υποκαταστήσουν ή ακόμη και θα εξαφανίσουν τον άνθρωπο. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει οι μηχανές να αποκτήσουν συναίσθηση της ύπαρξής τους, συνέπειες της οποίας είναι η ύπαρξη επιθυμιών και η κατάστρωση πλάνων προς την ικανοποίηση τους.

Μπορεί να συμβεί αυτό;
Η απάντηση στην παρουσίαση και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

site_Tue-2.png

Τεχνολογία, εκπαίδευση
& άλλα πολλά...

Στην ομιλία θα μιλήσουμε για τεχνολογίες που αλλάζουν την 
εκπαίδευση, θα δούμε μια προσπάθεια που γίνεται για παραγωγή τέτοιας 
τεχνολογίας στην Ελλάδα (το project DuckyCode) και
θα μιλήσουμε για τις 
χαμένες ευκαιρίες στην χώρα μας!

«Φωτεινές» διαδρομές στην επιστήμη
και την τεχνολογία

Μέσα από ένα μεγάλο ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο και με πρωταγωνιστή την αμφισβήτηση ως πρωταρχική πηγή του ανθρώπινου πολιτισμού,
μιλάμε για τις >2.000 χρόνων προσπάθειες του ανθρώπου να κατανοήσει τη φύση του φωτός… να το αξιοποιήσει για την παραγωγή τεχνολογίας… και να βασίσει πάνω του όλο το σημερινό οικοδόμημα των οπτικών επικοινωνιών και του Internet!


Για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου το φως έρχεται να πάρει το ρόλο του ανθρώπου και να «μιμηθεί» τον ανθρώπινο εγκέφαλο μέσα από φωτονικούς επεξεργαστές Τεχνητής Νοημοσύνης!

Data Analytics

1) Introduction to Data Analytics

2) Who can Work in Data Analytics

3) Role of a Business Intelligence Developer

4) Achievements through Data Analytics

bottom of page