top of page
image.png

Tech Me Out

21/05/2019

20:00-23:00 

at ReHab Pub

Valaoritou 19, Thessaloniki

Ρύποι & Επιχειρηματικότητα

(Οι ομιλίες παρουσιάζονται με σειρά εμφάνισης)

Ξαναορίζοντας ένα διαχρονικό μέσο μετακίνησης, όπως το ποδήλατο,
στην εποχή της ηλεκτρικής μετακίνησης

Παντελής Ζάρκος

CoFounder/Creative Director Elektronio

Ένα παραδοσιακό μέσο που βρίσκεται πάνω από ένα αιώνα στις ζωές μας, όπως το ποδήλατο, μπορεί να είναι η απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις της αστικής μετακίνησης; Ύστερα από μία μίνι αναδρομή, θα δούμε πως ξαναορίζουμε το ποδήλατο στην επόχη μας με την έλευση της ηλεκτρικής μετακίνησης και έαν ένα τόσο φαινομενικά απαρχαιωμένο μέσο έχει άλλα περιθώρια τεχνολογικής εξέλιξης.

Σωματιδιακές εκπομπές: Παρελθόν παρόν και μέλλον των σωματιδιακών εκπομπών ρύπων στην αυτοκίνηση και η σύνδεσή τους με την καθημερινότητα

Ζήσης Τουμασάτος
Μηχανολόγος Μηχανικός, Υποψ. Δρ., Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ.

Η διαχρονική εξέλιξη της αυτοκίνησης έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στις τεχνολογικές εξελίξεις που συμβαίνουν στο κομμάτι της αντιρρύπανσης των συμβατικών κινητήρων. Στην παρούσα ομιλία θα εστιάσουμε σε ένα λιγότερο γνωστό ρύπο που βασίζεται σε σωματιδιακές εκπομπές. Θα αναφερθούμε στις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις προσδιορισμού και ελέγχου των συγκεκριμένων εκπομπών και στο μέλλον της αυτοκίνησης από την σκοπιά των εκπομπών ρύπων και πώς αυτές μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινότητα.

The New Raw - Πώς το πλαστικό απορρίμμα μετατρέπεται σε χρηστικό αντικείμενο με την τεχνολογία του 3D printing

Πάνος Σακκάς

Αρχιτέκτων - Συνιδρυτής του "Τhe New Raw"

To γραφείο σχεδιασμού και έρευνας «The New Raw» ιδρύθηκε το 2015 στο Ρότερνταμ, από τους αρχιτέκτονες Φωτεινή Σετάκη και Πάνο Σακκά. Οι δραστηριότητές τους αποσκοπούν στην ανάδειξη ενός νέου τρόπου σκέψης με τη δημιουργία προϊόντων που αντικατοπτρίζουν τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με τη χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι συνεργασίες του γραφείου περιλαμβάνουν οργανισμούς και ιδρύματα όπως το Ινστιτούτο AMS, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Delft, το Ινστιτούτο Σχεδιασμού του Χονγκ Κονγκ, ο Δήμος του Άμστερνταμ και της Θεσσαλονικης, η Coca- Cola κ.ά.

Stand up Science
από τους Science Reactors

Science Reactors
Stand up Science

Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Μπορούμε να συμβάλλουμε στην «εξωστρέφεια» της επιστήμης; Η επιστήμη μπορεί να γίνει και «απολαυστική»; Πώς θα κατανοήσουμε απλά επιστημονικά θέματα της καθημερινής μας ζωής με χαμόγελο; Θέλοντας να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά και να προσεγγίσουμε την επιστήμη ανατρεπτικά, δημιουργήσαμε την ομάδα των Science Reactors. Μια ομάδα νέων επιστημόνων με επικοινωνιακές ικανότητες κυρίως όμως με αγάπη και πάθος για την ίδια την επιστήμη και το «άνοιγμά» της στο ευρύ κοινό. Μέσα από το Stand-up Science (κατά το πρότυπο του Stand-up Comedy) παρουσιάζουν επιστημονικά θέματα με τρόπο διασκεδαστικό αλλά και κατανοητό. Οι επιστήμονες λοιπόν βγαίνουν από το εργαστήριο και ανεβαίνουν στη σκηνή λέγοντας τις δικές τους ιστορίες!

Θέμα παρουσίασης: Our society

bottom of page