top of page
image.png

Tech Me Out &
Atoms to Galaxies

20/05/2019

20:00-23:00 

at ReHab Pub

Valaoritou 19, Thessaloniki

Virtual Reality & Αστεροειδείς

(Οι ομιλίες παρουσιάζονται με σειρά εμφάνισης)

High-score στον πολιτισμό και την εκπαίδευση: VR εμπειρίες υψηλού βαθμού εμβύθισης

Λευτέρης Αναστασοβίτης - Χρισίνα Τσίτα

Βοηθοί Έρευνας, ΙΠΤΗΛ, ΕΚΕΤΑ & Υποψ. Δρ., Παν. Μακεδονίας

Το Εργαστήριο Τεχνολογίες Συστημάτων Υπολογιστών και Δικτύων (CNST-Lab), με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Μάνο Ρουμελιώτη, σε συνεργασία με τους εισηγητές, σχεδίασε και υλοποιεί το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα VR-GAMES-LAB: «3D παιχνίδια σοβαρού σκοπού για το Πολιτισμό και την Εκπαίδευση με τη χρήση Εικονικής Πραγματικότητας»,.

3D medical animation &
cognitive learning in VR

Εμμανουήλ Μπαμπάτσικος
3D VR/AR Medical Visualization Specialist, 3DMedWorld

The philosophy behind the 3D medical animation visualizations and the power that emits from the combination with VR in Cognitive learning. Videos from 3d animated operations will be shown as examples and VR/AR applications with our custom made UDK software.

Αστεροειδείς: κινδυνεύουμε να μας...
πέσει ο ουρανός στο κεφάλι;

Κλεομένης Τσιγάνης

Αν. Καθηγητής, Δ/ντης Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής, Τμήμα Φυσικής, Α.Π.Θ.

Τί είναι οι παραγήινοι αστεροειδείς και τί γνωρίζουμε για αυτούς; Κινδυνεύουμε πραγματικά από ενδεχόμενη σύγκρουση της Γης με κάποιον αστεροειδή; Τί μας λένε οι γεωλογικές καταγραφές και οι αστρονομικές παρατηρήσεις; Πώς μπορούμε να κάνουμε ακριβή εκτίμηση κινδύνου και, αν χρειαστεί, πώς μπορούμε να αποτρέψουμε το φαινομενικά αναπότρεπτο; Στην ομιλία μου θα προσπαθήσω να δώσω ικανοποιητικές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Stand up Science
από τους Science Reactors

Science Reactors
Stand up Science

Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Μπορούμε να συμβάλλουμε στην «εξωστρέφεια» της επιστήμης; Η επιστήμη μπορεί να γίνει και «απολαυστική»; Πώς θα κατανοήσουμε απλά επιστημονικά θέματα της καθημερινής μας ζωής με χαμόγελο; Θέλοντας να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά και να προσεγγίσουμε την επιστήμη ανατρεπτικά, δημιουργήσαμε την ομάδα των Science Reactors. Μια ομάδα νέων επιστημόνων με επικοινωνιακές ικανότητες κυρίως όμως με αγάπη και πάθος για την ίδια την επιστήμη και το «άνοιγμά» της στο ευρύ κοινό. Μέσα από το Stand-up Science (κατά το πρότυπο του Stand-up Comedy) παρουσιάζουν επιστημονικά θέματα με τρόπο διασκεδαστικό αλλά και κατανοητό. Οι επιστήμονες λοιπόν βγαίνουν από το εργαστήριο και ανεβαίνουν στη σκηνή λέγοντας τις δικές τους ιστορίες!

Θέμα παρουσίασης: Beautifull mind

bottom of page