top of page
Wix background (1).png

Thessaloniki

Τα πρώτα pints επιστήμης θα σερβιριστούν μετά τις 19:30 και η βράδια θα εξελιχθεί με συζητήσεις, διαγωνισμούς, bar Quiz και δώρα για τους τυχερούς!
Δείτε παρακάτω τις περιγραφές των ομιλιών με σειρά εμφάνισης.

Σας περιμένουμε!

ReHaB_logo png.png

Συσκευασία τροφίμου.
Πόσο ασφαλείς είμαστε με τη χρήση της?

Οι πλαστικές συσκευασίες τροφίμων παρασκευάζονται κυρίως από πετρελαϊκά προϊόντα και κάθε συσκευασία αλληλεπιδρά με το τρόφιμο που συσκευάζει.

Πόσο επηρεάζει την υγεία μας η κατανάλωση των συσκευασμένων προϊόντων; Υπάρχει κίνδυνος λόγω κακής ποιότητας συσκευασίας;

Μύθοι και αλήθειες για τη συσκευασία τροφίμου.

Τι κοινό έχουν τα κυανοβακτήρια,
τα σπήλαια & η CIA;

site_Mon-2.png

Ετοιμαστείτε να βουτήξετε στον συναρπαστικό κόσμο των κυανοβακτηρίων, σε δύσβατα μέρη, όπως τα σπήλαια, όπου αυτοί οι μικροοργανισμοί αψηφούν όλες τις πιθανότητες.

Φανταστείτε το: σπήλαια, σκοτεινά και ζοφερά, όπου τα κυανοβακτήρια ξεδιπλώνουν τις φωτοσυνθετικές τους ικανότητες, ανταλλάσσουν θρεπτικά συστατικά σαν να μην υπάρχει αύριο και αφήνουν το στίγμα τους στα οικοσυστήματα των σπηλαίων.

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν κι άλλα! Τα κυανοβακτήρια, ως άλλοι κατάσκοποι, παράγουν υδροκυάνιο, μια χημική ουσία με μερικά σοβαρά κόλπα στο μανίκι της. Από αμυντικούς μηχανισμούς μέχρι χημική επικοινωνία, αυτή η ένωση προσθέτει μια δόση ενθουσιασμού στην ήδη ζωντανή ζωή των σπηλαίων.

Ας υψώσουμε το ποτήρι μας στις άγριες περιπέτειες των κυανοβακτηρίων!

Hey Food: Γιατί είναι καλή ιδέα να φάμε Beatles (όχι το συγκρότημα)

Είναι τα έντομα η τροφή του μέλλοντος; Όχι… είναι του παρόντος!

Καθώς ο πληθυσμός αναμένεται να αγγίξει τα 9 δισ. μέχρι το 2050, οι φυσικοί πόροι και οι πρώτες ύλες εξαντλούνται, μήπως ήρθε η ώρα να ψάξουμε αλλού την τροφή μας;

Στην ομιλία αυτή θα προσπαθήσουμε να καταρρίψουμε το διατροφικό ταμπού της κατανάλωσης εντόμων, μαθαίνοντας για την διατροφική τους αξία και τα περιβαλλοντικά τους οφέλη.

bottom of page