top of page
14 - 16 MAY 
19:00-23:00
Creative Reactions

Έκθεση Φωτογραφίας: Καλλιτεχνικές ανησυχίες στο εργαστήριο

Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ 

 

20 και πλέον επιστήμονες παρουσιάζουν μέσα από μια εναλλακτική εικαστική ματιά εικόνες τραβηγμένες κάτω από το μικροσκόπιο, αλλά και μέσα στα εργαστήρια. Μπορεί μία εικόνα από εγκέφαλο ή από μερικά βακτήρια στο μικροσκόπιο να μας εμπνεύσει και να ξυπνήσει καλλιτεχνικές ανησυχίες; Μήπως τελικά η ζωή στο εργαστήριο είναι πιο
συναρπαστική από ό,τι νομίζουμε;

Έκθεση αστροφωτογραφιών: Από τη Γη στο άπειρο 

Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας Ωρίων

 

Η αστροφωτογραφία αποτελεί έναν συνδυασμό επιστημονικής φωτογραφίας, καλλιτεχνικής φωτογραφίας και φωτογραφίας φύσης. Οι αστροφωτογράφοι πατούν με τα πόδια τους στη Γη αλλά οι φακοί τους στρέφονται προς το άπειρο. Συχνά τα θέματα των φωτογραφιών τους είναι πιο επίγεια, καταγράφοντας τη σχέση τοπίου και μεταβαλλόμενου νυχτερινού ουρανού ενώ άλλοτε στρέφονται στο βαθύ σύμπαν καταγράφοντας τους μακρινούς γαλαξίες και τα δαντελένια νεφελώματα. Ίσως οι πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες, όμως, είναι αυτές που καταγράφουν το πιο απόκοσμο φυσικό φαινόμενο, αυτό τον εκλείψεων ηλίου για τη σπανιότητα των οποίων είναι διατεθειμένοι να ταξιδέψουν σε όλη τη Γη. Η έκθεση αστροφωτογραφίας θα περιλαμβάνει ένα επιλεγμένο δείγμα από όλα τα είδη αστροφωτογραφίας, τόσο τα πιο γήινα όσο και τα πιο απόκοσμο.

Η επιστήμη στη «σκηνή»! Η επιστήμη αλλιώς…

Επιστημονική Ομάδα Science Reactors

Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ; Μπορούμε να συμβάλλουμε στην «εξωστρέφεια» της
επιστήμης; Η επιστήμη μπορεί να γίνει και «απολαυστική»; Πώς θα κατανοήσουμε απλά επιστημονικά θέματα της καθημερινής μας ζωής με χαμόγελο; Θέλοντας να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά και να προσεγγίσουμε την επιστήμη ανατρεπτικά, δημιουργήσαμε την ομάδα των Science Reactors. Μια ομάδα νέων επιστημόνων με επικοινωνιακές ικανότητες κυρίως όμως με αγάπη και πάθος για την ίδια την επιστήμη και το «άνοιγμά» της στο ευρύ κοινό. Μέσα από το Stand up Science (κατά το πρότυπο του Stand up Comedy) παρουσιάζουν επιστημονικά θέματα με τρόπο διασκεδαστικό αλλά και κατανοητό. Οι επιστήμονες λοιπόν βγαίνουν από το εργαστήριο και ανεβαίνουν στη σκηνή λέγοντας τις δικές τους ιστορίες!

Rabbithole
bottom of page