top of page
image.png

COCKTAIL

22/05/2019

20:00-23:00 

at T.A.F The Art Foundation

Normanou 5, Athens 105 55

Γυμναστική σε πύραυλο παρέα με έξυπνες μηχανές και μέλισσες

Πεινάνε τα ρομπότ και οι έξυπνες μηχανές; Βεβαίως! Και το φαγητό τους δεν είναι άλλο από βουνά δεδομένων και πληροφοριών για τον κόσμο γύρω μας. Και όσο πιο έξυπνα γίνουν τόσο πιο πολλά πράγματα θα κάνουν για εμάς. Μιλώντας για εξυπνάδα, μπορεί να συναγωνιστεί κανείς τη μέλισσα σε αυτό; Αυτή κι αν κάνει πράγματα για εμάς! Και εμείς τι θα κάνουμε; Μπορούμε να αθλούμαστε πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Ή μήπως κάτι τέτοιο δεν θα κάνει καλό στην υγεία μας; Μήπως να φτιάχναμε έναν πύραυλο να φεύγαμε μακριά; Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο!

 

(Οι ομιλίες παρουσιάζονται με σειρά εμφάνισης)

Στη Βραδιά συμμετέχουν από τους Science Reactors: Ερμής Ζαχαρόπουλος (Πληροφορικός) 

To bee or not to bee

Γιώργος Αθανασιάδης
Συνιδρυτής Bee Naturalles

Πώς η μέλισσα και η ενασχόληση με τον συναρπαστικό της κόσμο προάγει το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα; Η μέλισσα αποτελεί έναν εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα της φύσης, ενώ το μελισσοκομικό επάγγελμα παραμένει αναλλοίωτο μέσα στο χρόνο ως ένα από τα όντως «οικολογικά» επαγγέλματα. Φυσική & μαθηματικά, τέχνη & εντροπία συναντώνται στην οργάνωση αυτού του θαυμαστού πλάσματος. Ελάτε να δούμε πώς με την εσωτερική διεπαφή με τη φύση και τη διάδραση, η μέλισσα είναι ένας φωτεινός «τόπος» για τον Άνθρωπο!

Οι δύο όψεις της άσκησης

Ελεάννα Χάλαρη

Εργοφυσιολόγος και Βιοχημικός της Άσκησης 

Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής

Ο ευεργετικός ρόλος της άσκησης είναι ευρέως διαδεδομένος. Από τα χρόνια της αρχαίας Ελλάδας ο Ιπποκράτης συνταγογραφούσε την σωματική δραστηριότητα και πρόσφατα στην Ελλάδα από το παράρτημα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας υγείας Exercise is Medicine έγινε πρόταση να εισαχθεί η σωματική δραστηριότητα ως συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος στο Ε.Σ.Υ. Θα πιστεύατε όμως ποτέ ότι η άσκηση μπορεί να έχει και κάποιες αρνητικές συνέπειες; Καθιστική ζωή ή υπερβολική άσκηση μπορούν να έχουν εξίσου αρνητικές επιδράσεις στην υγεία με κυρίαρχο μηχανισμό την αύξηση των ελευθέρων ριζών που οδηγούν σε οξειδωτικό στρες και φλεγμονή. Απ’ την άλλη πλευρά, η συστηματική άσκηση δρα ευεργετικά γιατί προκαλεί μία ήπια αύξηση των ελευθέρων ριζών που ενεργοποιεί ενδογενείς αντιοξειδωτικούς και άλλους προστατευτικούς μηχανισμούς για τον οργανισμό. Πώς λοιπόν η άσκηση σε συνδυασμό με την κατανάλωση αντιοξειδωτικών συμπληρωμάτων, αν δεν γίνεται με μέτρο και τη συμβουλή ειδικών, μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα; Θα το ανακαλύψεις πίνοντας αντιοξειδωτικά ποτά…με μέτρο πάντα!

"Data Chef: Συνταγές Επιστήμης Δεδομένων, με καρύκευμα Τεχνητής Νοημοσύνης"

Ανδρέας Κίτσιος

Επιστήμων πληροφορικής, υπεύθυνος λύσεων Data Analytics της SAS Institute Greece & Eastern Europe

Καιρικές προβλέψεις και ρομποτικές σκούπες. Ηλεκτρονικές απάτες και στοχευμένες διαφημίσεις. Smartwatches και Skynet. Αμέτρητες εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας έχουν ως κοινή αφετηρία την ανάγκη του ανθρώπου να κατανοήσει το περιβάλλον του, με πολύτιμο σύμμαχο τα δεδομένα που παράγουμε, καταγράφουμε και αναλύουμε με ολοένα και πιο έντονο ρυθμό. Στη συζήτηση αυτή θα αναλύσουμε τις βασικές έννοιες γύρω από την Επιστήμη των Δεδομένων και την Τεχνητή Νοημοσύνη, και θα αναδείξουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο ταξίδι προς την δημιουργία “έξυπνων” μηχανών. Είστε έτοιμοι για ένα cocktail από δεδομένα;

It's not rocket science

Πιέρρος  Παπαδέας

Iδρυτικό μέλος του Libre Space Foundation

Απομυθοποιώντας τις διαστημικές τεχνολογίες. Ελάτε να καταρρίψουμε μαζί τους μύθους γύρω από το διάστημα και την εξερεύνηση του και να ανακαλύψουμε πόσο κοντά μας είναι οι δορυφόροι, οι πύραυλοι, οι τεχνολογίες τους και ποια η καθημερινή εφαρμογή τους.

bottom of page