top of page
image.png

19/05/2019

 10:00-13:00

ATOMS TO GALAXIES

Λιβάδι, Σέριφος

Μικροί εξερευνητές του διαστήματος

Όλοι μαθαίνουμε από μικρή ηλικία να διαβάζουμε προτάσεις, κείμενα, βιβλία. Αναρωτηθήκατε ποτέ, όμως, πώς διαβάζονται τα άστρα; Από τι φτιάχνεται ο ήλιος; Που τελειώνει το συμπαν; Το Pint of Science σας προσκαλεί σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στο νησί του Περσέα, να ανακαλύψουμε μαζί τον άγνωστο ουρανό και τα μυστικά της αστρονομίας. Επικοινωνήσαμε με τους ειδικούς, εξασφαλίσαμε τα απαραίτητα εργαλεία και σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, οπλισμένους με την μεγαλύτερη σας περιέργεια!

*οι ομιλίες θα διεξαχθούν με τη σειρά εμφάνισης στο πρόγραμμα!

Μικροί εξερευνητές του διαστήματος

 Ομάδα Αστεροσκοπείου Αθηνών 

«Μέχρι που εκτείνεται το ηλιακό μας σύστημα;», «Πως δημιουργείται ένα αστέρι;», «Τι είναι οι κόκκινοι γίγαντες ή οι λευκοί νάνοι;» είναι μερικές από τις απορίες, μικρών και μεγάλων, που θα απαντηθούν την Κυριακή. Γρίφοι και κατασκευές σε ένα παιχνίδι γνώσης που στοχεύει να μυήσει τα παιδιά σε θέματα Αστρονομίας και Διαστημικής Φυσικής. Η χρήση αντηλικού θεωρείται απαραίτητη αφού παίρνοντας το τηλεσκόπιο ανά χείρας και πολλή περιέργεια, οι μικροί μας εξερευνητές (αλλά και μεγάλοι) θα γνωρίσουν από "κοντά" τον ήλιο και θα ανακαλύψουν το σύμπαν!

Φιόρη-Αναστασία

Μεταλληνού 

Δρ. Αστρονομίας-Αστροφυσικής,

Ερευνήτρια Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεσκόπισης του ΕΑΑ

Δημήτριος Τσιμπίδας 

Αστρονόμος- Φυσικός Διαστήματος Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του ΕΑΑ. Ασχολείται με τη διάχυση της επιστήμης και να δείξει το αστείο πρόσωπό της με παραστάσεις Stand Up Science.

Θέλγια Γερασοπούλου 

Φυσικός, Μέλος υποστηρικτικού προσωπικού του ΚΕΘ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Δήμητρα Τσιούτσια

Φυσικός στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεσκόπισης του ΕΑΑ, μέλος της ομάδας διάχυσης και επικοινωνίας της επιστήμης.

bottom of page