top of page
image.png

BEAUTIFUL MIND

22/05/2019

20:00-23:00 

at TITA MΠΡΙΚΙ

Μεραμβέλλου 8

Τετάρτη 22/05, στις 20:00, θα συζητήσουμε για κάτι πανέμορφο και πανίσχυρο. Όχι, δεν θα μιλήσουμε για φωτόσπαθα, ούτε για το νέο iPhone 11! Θα απασχολήσουμε το μυαλό σου μιλώντας για το μυαλό σου στη θεματική "Beautiful Mind".

Η εικονική πραγματικότητα ετοιμάζεται για να μας θεραπεύσει. Εμείς είμαστε έτοιμοι;

Mαριεντίνα Γκότση

Associate Professor of Research of Interactive Media & Games στη σχολή Cinematic Arts του University of Southern California (UCLA)

Η εικονική πραγματικότητα εφαρμόζεται σε θέματα υγείας εδώ και 20 χρόνια. Έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά στη διαχείριση του πόνου, στην αποκατάσταση κινητικών και γνωσιακών προβλημάτων, σε ψυχοθεραπεία για φοβίες και τραύματα, και στην παρηγορητική φροντίδα. Η τεχνολογία που ήταν κάποτε ακριβή τώρα χωράει ακόμη και στις τσέπες της Ελλάδας της κρίσης. Η τέχνη όμως αναρωτιέται αν ξέρουμε ακόμη πού θα θέλαμε να ταξιδέψουμε με την φαντασία μας και αν είμαστε έτοιμοι τελικά για να παραδώσουμε τις αισθήσεις μας.

“Δίκτυα παντού! Απο το Διαδίκτυο στον εγκέφαλο”

Μαρία Παπαδοπούλη

Καθηγήτρια - τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης, 

συνεργαζόμενη Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ

Από το Διαδίκτυο έως τα κοινωνικά δίκτυα, τα δίκτυα συγκοινωνιών, τα δίκτυα του εγκεφάλου, το πώς μεταδίδονται οι ιοί, η έννοια και η πραγματικότητα των δικτύων έχουν διεισδυτικό ρόλο στη σύγχρονη κοινωνία. Μένουμε σε έναν "μικρό" (και θαυμαστό!) κόσμο, όπου όλα ειναι ενωμένα μεταξύ τους. Αλλά τι ακριβώς είναι ένα δίκτυο; Τι διαφορετικοί τύποι δικτύων υπάρχουν; Γιατί είναι ενδιαφέρον και τι μας λένε; Θα συζητήσουμε για βασικές αρχές που διέπουν κάποια βασικά μοντέλα δικτύων και τις ερευνητικές δραστηριότητες μας.

bottom of page