top of page
image.png

ATOMS TO GALAXIES

 20/05/2019

 20:00-23:00

Κάστρο,

Χώρα, Σέριφος

Ένα νησί μετράει τ΄άστρα

Όλοι μαθαίνουμε από μικρή ηλικία να διαβάζουμε προτάσεις, κείμενα, βιβλία. Αναρωτηθήκατε ποτέ, όμως, πώς διαβάζονται τα άστρα; Από τι φτιάχνεται ο ήλιος; Που τελειώνει το συμπαν; Το Pint of Science σας προσκαλεί σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στο νησί του Περσέα, να ανακαλύψουμε μαζί τον άγνωστο ουρανό και τα μυστικά της αστρονομίας. Επικοινωνήσαμε με τους ειδικούς, εξασφαλίσαμε τα απαραίτητα εργαλεία και σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, οπλισμένους με την μεγαλύτερη σας περιέργεια!

*οι ομιλίες θα διεξαχθούν με τη σειρά εμφάνισης στο πρόγραμμα!

Ουρανογραφία - ένα νησί μετράει τ΄άστρα

 Ομάδα Αστεροσκοπείου Αθηνών

Όσο πιο ψηλά μπορούμε, όσο πιο κοντά στον ουρανό, στο ψηλότερο σημείο της Χώρας, με τα μάτια όλο περιέργεια, θα γνωρίσουμε τον νυχτερινό ουρανό, θα αναγνωρίσουμε τους αστερισμούς και θα θαυμάσουμε τα πιο λαμπρά αστέρια! 

Ο Περσέας, η Κασσιόπη, η Ανδρομέδα, ο Κύκνος, η μεγάλη αλλά και η μικρή Άρκτος θα είναι εκεί και έχουν πολλές ιστορίες να μας πούν!

Φιόρη-Αναστασία

Μεταλληνού 

Δρ. Αστρονομίας-Αστροφυσικής,

Ερευνήτρια Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεσκόπισης του ΕΑΑ

Δημήτριος Τσιμπίδας 

Αστρονόμος- Φυσικός Διαστήματος Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του ΕΑΑ. Ασχολείται με τη διάχυση της επιστήμης και να δείξει το αστείο πρόσωπό της με παραστάσεις Stand Up Science.

Θέλγια Γερασοπούλου 

Φυσικός, Μέλος υποστηρικτικού προσωπικού του ΚΕΘ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Δήμητρα Τσιούτσια

Φυσικός στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεσκόπισης του ΕΑΑ, μέλος της ομάδας διάχυσης και επικοινωνίας της επιστήμης.

bottom of page